Men för odlarna känns det inte lika positivt att bären är mogna redan två veckor före midsommar.
Brist på arbetskraft
-Säsongen är så kort, ungefär sex veckor. De senaste två åren har våra jordgubbar tagit slut den 23 juli, i år blir det kanske den 20. Och då finns det ju rätt många turister här, säger Stefan Ohlsson, en av öns tre större jordgubbsodlare.
Men det handlar inte enbart om att jordgubbssäsongen inte överensstämmer med turistsäsongen. Just nu handlar det mycket om bristen på arbetskraft.
-Vi brukar ge arbete åt omkring 30 ungdomar, varav hälften arbetar samtidigt. Vi plockar varje dag, mellan sex på morgonen och elva på förmiddagen. Sedan kör jag jordgubbarna till butiker i Visby. Men ungdomarna går fortfarande i skolan så nästa vecka blir det problem, tror Stefan Ohlsson.
Fler händer behövs
Sedan några år har familjen tre personer från Polen som bor och arbetar på gården sommartid. Men fler händer behövs när jordgubbarna mognar i rasande fart.
-Vi får väl skramla ihop grannar och goda vänner som kan hjälpa oss, säger Helena Ohlsson.
-Ja, eller så får vi börja plocka så fort det ljusnar, vid tre-fyra på morgonen för att hinna med, lägger maken Stefan till.
De flyttade till gården vid Burs för drygt femton år sedan. Och ganska snart drog de igång jordgubbsodlingen. I dag odlar de jordgubbar på ungefär sex tunnland, det vill säga tre hektar. De har både traditionell odling och odling på plastlist.
-Nog märks det att klimatet förändrats, att det blivit varmare, tycker Stefan Ohlsson.
- Och visst kan man förändra jordgubbssäsongen genom att sätta plantor i juni och odla i augusti, men det kräver en helt annan organisation än den vi har i dag.
Spannmål och hösthallon
På gården odlas också bland annat spannmål, oljeväxter, grönsaker, lök, potatis, rotfrukter och hösthallon.
-Jag jobbar vid Gotlands kommun men tar tjänstledigt på somrarna för att hjälpa till med gårdsbutiken och odlingarna här hemma, säger Helena Ohlsson.