Gotlandshem: Beslut om försäljning väntas i december

Inga detaljer om tilltänkt köpare ges. Men, uppger Johan Malmros på Gotlandshem, i december räknar han med ett beslut om försäljning av fastigheter i Havdhem och Slite.

19 bostäder i Havdhem väntas bli sålda av Gotlandshem i december.

19 bostäder i Havdhem väntas bli sålda av Gotlandshem i december.

Foto: Pressbild Gotlandshem

Gotland2021-11-04 16:01

En längre tid har 19 bostäder i Havdhem, liksom den obebyggda tomten Ejdern 6 i Slite, stått på Gotlandshems lista över objekt man vill sälja på öppna marknaden. Pengarna som dras in ska användas för underhåll av andra fastigheter som Gotlandshem äger – och där bolaget senast vid årets hyresförhandlingar aviserat att man har stora behov. Försäljningsintäkterna blir också ett tillskott i samband med planerad nyproduktion.

I september meddelade bolaget att budgivningen på de båda objekten gått över förväntan. För Ejdern 6 kom ett högsta bud på 5,5 miljoner kronor, jämfört med utgångspriset på 1,9 miljoner och för hyresbostäderna i Havdhem kom ett högsta bud på 10,1 miljoner kronor jämfört med utgångspriset 6,5 miljoner. Fyra aktörer bjöd på Ejdern, sju på Havdhemslägenheterna.

Hur har det då gått med utvärderingen av anbuden?

– Diskussioner med köpare pågår, svarar Johan Malmros, chef för bostadsutveckling på Gotlandshem.

Är det samma köpare som är aktuell på båda orterna?

– Det – och andra detaljer – kan jag inte gå in på, säger han.

Enligt Johan Malmros kommer frågan upp på styrelsemötet i Gotlandshem den 7 december. Och även om han innan dess inte kan avslöja några detaljer svarar han så här på frågan om det ändå lutar åt att en försäljning blir av:

– Absolut.

Angående utvärderingen av anbuden har Gotlandshem uppgett att man utöver priset också ska beakta anbudsgivarnas framtidsplaner för fastigheterna.

Fyra aktörer har bjudit på den obebyggda tomten Ejdern i Slite.
Fyra aktörer har bjudit på den obebyggda tomten Ejdern i Slite.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!