Tre män döms till fängelse efter inbrott

Under måndagen meddelades domen mot tre män i 20-års åldern som gjort sig skyldiga till stöld, häleri och narkotikabrott.

Domen meddelades vid Gotlands Tingsrätt.

Domen meddelades vid Gotlands Tingsrätt.

Foto: Dennis Pettersson / arkiv

Gotland2019-10-28 20:30

En 21-årig och två 20-åriga män stod åtalade för att ha varit inblandade i två inbrott som skedde i september mot Elektronikservice i Hemse. Inbrotten skedde den 14 och 15 september där varor till ett värde av minst 80 800 kronor stals. 

Ingen av männen erkänner stöld men stöldgods från inbrotten har påträffats hos männen och kontaktuppgifter till en av männen har använts vid försök till försäljning av varorna via sociala medier. De har även haft sms-konversationer med listor över varor med bilder och tal om försäljning av dessa. Tre personer har även fastnat på övervakningskameror i butiken, där 21-åringen kunnat identifierats med hjälp av röst och rörelsemönster. Männen hävdar dock att de i sin tur köpt flertalet av varorna av okända personer.

När domen fallit stod det klart att en av männen, 21-åringen, döms för stöld vid två tillfällen med påföljden fängelse i fyra månader. Han döms även till att betala skadestånd till butiken där stölden begicks med 57 294 kronor. De andra två männen döms båda för häleri och ringa narkotikabrott. Påföljden för de två männen blir 1 månad respektive 14 dagars fängelse.

Männen är alla sedan tidigare kända av polisen och har alla blivit dömda tidigare vid flera tillfällen. Samtliga har under de senaste 1,5 åren suttit fängslade för andra brott där de blivit villkorligt frigivna.

Av varorna som stulits vid inbrottet har den större delen återfunnits och kunnat återlämnats till butiken, men varor till ett värde av 28 070 kronor saknas fortfarande.

Det första inbrottet inträffade den 14 september omkring klockan 02.
Det första inbrottet inträffade den 14 september omkring klockan 02.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!