I går avgjordes prestigefyllda SM i mathantverk på mässan Mitt kök, i Stockholm. En jury bestående av 70 personer bedömde 520 produkter.
Företaget Gotlandsdelikatesser drivs av paret Ludwig Balassa och Arla Löthberg. De tog guldmedalj i klassen chutney för sin äppelchutney med motiveringen "En mycket god chutney med bra konsistens och smak av huvudråvara som kommer till sin fulla rätt."
Vann även 2009
Guldmedaljen i klassen grönsaksinläggningar togs hem av Pia Lindvall och Gutödelikatesser. Företaget segrade med sin buffégurka. Pia har vunnit med just sin gurkinläggning vid ett tidigare tillfälle, 2009.
I år löd motiveringen: "En helt igenom balanserad produkt med många harmonierande smaker."
Köttbutiken i Visby och krögaren Fredrik Malmstedt knep en silvermedalj i klassen lufttorkat kött, för sitt lufttorkade ytterlår från Ejmunds.
"Ett trevligt utseende och fin marmorering på en väl utvald styckdetalj. Lagom hård, lagom mjuk, lagom seg och med en god kryddblandning som får oss att tänka på mormors tjälknöl" skrev juryn bland annat.