Med sex avlidna, 109 konstaterade fall, varav tre i går och bara några få patienter som behövt sjukhusvård, ser det ut som att vården inte drabbats hårt av coronaviruset.
– Det ger lätt en bild av att det är lugnt, men pandemin gör att patienter måste hanteras på ett särskilt sätt och det innebär att bördan blir tungt för personalen, säger sjukvårdsdirektör Marie Loob som förklarar att då man inte vet om en patient är smittat måste man ta till skyddsåtgärder för att inte riskera att sprida smittan.
Det finns en oro för att turister ska belasta vården hårt när resandets släppts fritt i landet.
– Personalen är orolig men vi har gjort allt som står i vår makt för att klara belastningen. Vår ambition är att besökare som blir sjuka, skickas till sin hemkommun om de inte är så sjuka att de behöver intensivvård, säger Marie Loob som berättade om läget för regionfullmäktiges ledamöter.
Inom äldreomsorgen är det inga nya utbrott av covid-19.
– Nej inte just nu, tack vara att folk tar ansvar. Vi har haft en otrolig hjälp av smittspårning också.
Christer Bruzelius berättade också för fullmäktigeledamöterna om deras arbete för att minska risken för smitta samtidigt som de vill ha så många besökare som möjligt. Han säger att det är cirka 20 procent färre som åker med färjorna nu jämfört med förra året.
– Det här är inget vanligt år. Vi kommer att köra med två tredjedels kapacitet. Jag tror det blir en nivå som vi kan hantera.