Två gånger på två dagar körde han full och utan lov

En 70-årig man körde bil utan lov och på fyllan två dagar i rad. Vid första tillfället backade han in i en parkerad bil och drog från platsen. Andra gången fick han bilen beslagtagen.

Mannen fick idén att han skulle testa alkohol igen, och backade in i en parkerad bil.

Mannen fick idén att han skulle testa alkohol igen, och backade in i en parkerad bil.

Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Gotland2024-09-29 06:01

70-åringen berättar i förhör att han nyligen kommit hem från behandlingshem och var fullt medveten om att han skulle hålla sig nykter. Trots det fick han idén att prova alkohol igen, och köpte en flaska vodka. Klockan var tre på natten när han satt i sin bil och upptäckte att han fått en parkeringsbot. Känslan av att vara förföljd fick honom att vilja byta parkering, men hann inte mer än lägga i backen innan han körde på en parkerad bil som stod bakom honom.

Initialt var mannen för berusad för att höras, men sade såhär när han nyktrat till. Förundersökningsledarens frågor i fetad stil:

Jag visste att jag hade druckit. Jag tänkte åka till en annan parkering. Jag tyckte att jag var tillräckligt nykter och backade rakt in i något. Och precis då kom en polis. Jag tror att gud vill tillrättavisa mig. Jag tror på gud. Ibland slår han mig på fingrarna och ibland lär han mig något. Och jag behöver tillrättavisning trots att jag är 69 år.

Hur upplevde du din körning? 

Jag upplever att jag har blivit övergiven. Jag åkte till Slite i går för att ladda telefonen men då gick inte det. Jag borde ringa min kontaktperson xx. Men nu lyssnade jag inte på frågan.

Hur upplevde du din körning? 

Den var väldigt kort. Jag startade bilen och backade in i något jag inte trodde fanns. 2 sekunder. Jag hann inte uppleva fartens tjusning en gång. 2 sekunder var körningen.

Han åtalas nu misstänkt för grovt rattfylleri. I ett annat ärende åtalas han för ytterligare ett fall av rattfylleri samt olovlig körning. Efter den andra körningen beslagtog polisen mannens bil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!