"Tydliga fördelar att behålla P 18"

Ingenstans i Sverige vinner man så mycket, både regionalt och militärt, som man gör om P18 behålles.
Det hävdar representanter för de fackliga organisationerna inom Visby garnison P18, som gått samman i en gemensam skrivelse till försvarsutskottet och partiernas riksdagsgrupper.

Gotland2004-09-07 04:00
De fyra fackorgansiationerna Visborgs officersförening, SEKO försvar, OFR/S och SACO försvar hävdar att det finns tydliga fördelar att behålla P18.
­Visby garnison är en modern och rationell utbildningsanläggning i alla avseenden. Övningsfält, kaserner, utbildningslokaler, förråd och restaurang är i toppskick och investeringsbehoven är ringa för en fortsatt militär verksamhet, säger facken.
<span class='mr'>Ligger bra till</span>
­Vi vill påstå att garnisonen till och med ligger mycket bra till i järmförelse med vissa andra förband när det gäller investeringar av övningsfält och byggnader.
Militären radar upp flera fördelar med gotlandsregementet, bland annat läget mitt i Östersjön som ger bra övningsmöjligheter och kontakt med grannländerna. Under de senaste åren har tre förband på Gotland lagts ner.
­De försvarsanställda på Gotland har under flera år genomgått stora förändringar och utmaningar när det gäller omorganisation och kompetensutveckling. Vi står väl förberedda inför det nya insatsförsvaret, säger de.
<span class='mr'>600 anställda</span>
Försvaret på Gotland har drygt 600 anställda och är öns näst största arbetsgivare.
­Försvarsmakten har en mycket stor betydelse för den gotländska arbetsmarknaden som redan idag är ansträngd i och med att bland annat Flextronics fabrik med drygt 1400 anställda, lagts ner under 2003.
Att dagpendla för gotlänningar är svårt säger de samtidigt som de påpekar att kommunikationerna i övrigt fungerar mycket bra.
Beslutet om vilka regementen som blir kvar tas av riksdagen i december i år. Senast den 17 december ska förslaget till beslutet presenteras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om