Innanför grindarna möts man omedelbart av doften av nyklippt gräs och flera hundra olika blommor.
Ulla Lindells trädgård är massiv, med noga utstuderade zoner för varje sorts blomma och växt. Från rosor och syrener, till hortensior och silverpäron.
Själv säger hon att hon har alldeles för många växter för att veta vad alla heter, och skrattar.
Mest iögonfallande är kanske den stora röda hästkastanjen som står placerad mitt i trädgården när man först kliver in. Ulla Lindell såg en för första gången inne på gågatan i Visby och tyckte att trädets röda blommor var så fina att hon bestämde sig för att plantera en egen.
– Mitt vårträd kallar jag det för. Det var inte ens hälften så stort när jag satte det, så det har blivit både bredare och högre sen de tio–tolv år sedan jag planterade det, säger hon.
Ulla Lindell öppnade upp sin trädgård för allmänhetens beskådan under tisdagen. Hon är en av flera som bjuder in till sin privata trädgård under trädgårdsveckan organiserad av Gotland Trädgårdsön.
Och det är nästan svårt att tänka sig en bättre trädgård att besöka under veckan.
Få är nog lika noggranna som Ulla Lindell med att sköta om sina odlingar. Hon berättar att många av de trädgårdar hon besöker är fulla av ogräs. De som har hand om dem verkar mest tycka att det är kul att odla, tror hon.
– Själv tycker jag att det är kul att rensa ogräs. Folk tror att jag driver med dem när jag säger det, säger hon och skrattar.
Jobbigare är det att sköta om kanterna mellan gräsmattan och odlingarna, tycker hon.
– Det gör så mycket för trädgården, men det är inte så kul.
När Ulla Lindell först köpte tomten i Sanda 2004 var trädgården snarare en skog med cirka 110 träd. Ett flertal av dessa revs ner när Orkanen Per drog fram över Gotland i januari 2007. När de resterande träden huggits ner kunde äntligen arbetet med trädgården börja.
Nu är det istället egenvalda träd som får pryda trädgården. Utöver den röda hästkastanjen har Ulla Lindell bland annat ett så kallat familjeträd – som ger fyra olika äppelsorter, där de första kommer i juli och de sista i oktober – och ett gult plommonträd.
Också murgrönan är ett måste i den gotländska trädgården. Likaså den knähöga igelkotten av sten som kikar fram bredvid trappen.
Ann-Louise Larsson bor vid Sanda bygdegård och har flera gånger gått förbi Ulla Lindells hus och beundrat den vackra trädgården. När hon fick se att Ullas trädgård stod öppen under årets upplaga av trädgårdsveckan passade hon äntligen på att ta sig en närmare titt på blommorna.
Om hon odlar någonting själv?
– Nej, jag odlar mest ogräs, säger Ann-Louise Larsson.
Hon har inga planer på att själv visa upp sin trädgård under veckan. Men utöver Ullas trädgård på tisdagen tänker hon också besöka Helena Andreeff Laurin och Staffan Laurins trädgård i Atlingbo Isums, som kommer att ha sin trädgård öppen under onsdagen.
I ett hörn av trädgården har Ulla Lindell en begravningsplats för sina fyrbenta vänner som gått bort. Vid gravstenarna har hon bara vita blommor som växer.
Det enda som tillåts få dispens från det vita temat vid begravningsplatsen är blåsipporna.
– Det är mina finaste blommor, blåsipporna. För när de kommer då vet man att det är vår, säger hon.