Ung gotländsk tävlingskock
Just nu jobbar han på Storhogna högfjällshotell i Vemdalen och i somras lagade han mat på Club Skeppsbron på Visby hamn.
- Jag har alltid tyckt om att laga mat och haft kockyrket i tankarna, säger han. Det fanns stort matintresse hemma och jag har vetat hela livet att jag skulle bli kock.
Efter hotell- och restaurangprogrammet på Elfrida Andréegymnasiet jobbade han på Kneippbyns restaurang och sen reste han ett varv runt jorden utan att jobba i kök, men han studerade olika länders mat- och matkulturer.
- Jag är inte så bevandrad i typisk gotländsk matkultur, säger han. Det skulle väl vara saffranspannkaka och Gotlandslimpa då. Här på Storhogna blir detmest fjällspecialitéer som röding och mycket annat.
Tävlingen Årets unga kock äger rum på restaurangskolan mitt emot Globen.
- Man får då en råvarukorg och skall ordna till en trerättersmiddag av det som finns i korgen, säger Åke Remén. Det gäller det att skapa.
Tävlingen arrangeras av anrika sammanslutningen Châine des Rôtisseurs. Årets svenska vinnare får åka till Tyskland och tävla i september i internationell final.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!