- Vi brukar få reda på det först på midsommarafton, säger närpolisen Conny Johansson.
För att stävja ungdomsfylleriet under midsommarhelgen samarbetar polisen med volontärer och socialtjänstens ungdomsgrupp. Tillsammans ska de försöka se till att firandet inte urartar.
- Midsommarhelgen är en av de värsta fyllehelgerna under året. Vi kommer att vara på plats där ungdomarna samlas och förverka alkohol för dem som inte har åldern inne, säger Conny Johansson.
Det är en årligt återkommande uppgift för polisen att ta reda på var den stora midsommarfesten ska hållas. Närpolisen tar emot tips på telefon och på Facebook.
Föräldrar viktiga
- Föräldrarna är jätteviktiga här. Var lite extra jobbiga, och ta reda på vart era ungdomar ska och vilka som ska med, säger Conny Johansson.
På socialtjänstens tillnyktringsenhet (TNE) i Visby finns det sex platser där de som tagits om hand för fylla kan sova ruset av sig. Här hamnar man om man är över 15 år, annars blir det barnkliniken på lasarettet.
- Men det vanligaste är att ungdomsgruppen och närpolisen kör hem ungdomarna till deras föräldrar. Ofta handlar det om unga tjejer som har druckit för mycket, säger Per-Johan Fernström, enhetschef på TNE.