Kerstin Falk, har arbetat som undersköterska på IVA i 25 år, har förståelse för att reserestriktionerna hävs; "nära och kära måste få träffas", som hon säger.
Samtidigt är hon lite kluven. Gotland har hittills klarat förhållandevis bra, sett ur ett nationellt perspektiv, och relativt få personer har behövt intensivvård.
– Jag tänker att det bland annat beror på så pass få människor rest hit. På fastlandet blandas folk mer och då blir konsekvenserna större, säger hon.
Det finns inom vården en beredskap för en eventuell andravåg av Covid-19-patienter. Men hur en sådan våg skulle se ut vet ingen.
– Ingen vet vem som smittar och det blir som det blir, men jag säger så här: Håll avstånd och använd sunt förnuft. Vi som vårdat patienterna vet att man ska ha väldigt stor respekt för den här sjukdomen, säger Kerstin Falk.
Överlag tycker hon att folk allmänhet agerat förnuftigt under månaderna med restriktioner.
Viktoria Vahlgren är huvudskyddsombud för Vårdförbundet Gotland:
– Vi får förhålla oss till beslutet, det är myndigheten som har kunskapen. Skulle smittan tillta flaggas det för att det kan bli nya resebegränsningar, vilket är bra. Vi får avvakta hur det blir.
Totalt har 86 personer konstaterats smittade på Gotland. En person vårdas för närvarande på Visby lasarett, men är inte i behov av intensivvård.
Sex personer med bekräftad covid-19 har avlidit på Gotland sedan i mars.