Varför just P18?

I går informerades ledningsgrupper och arbetstagarorganisationerna på P18 om den förestående nedläggningen.
Chefen för Grundorganisationen, GRO; generallöjtnant Göran Gunnarsson, överste Bo Bengtsson och överste Carol Paraniak förklarade och svarade på frågor. Huvudfrågan som ställdes var: Varför just P18?

Gotland2004-10-01 04:00
-Det är inget roligt jobb för oss att resa runt i landet och förklara för våra kollegor varför just deras regemente skall läggas ner, sa överste Carol Paraniak.
Det är ord som sagts under hela utredningstiden och det sades nu också.

<span class='mr'>Några förband givna</span>
-Vi har inte tänkt vilka som skall läggas ner utan vi har tänkt vilka som ska vara kvar. Och då hade vi olika saker att beakta. Bland annat att man i framtiden kommer att ha samövningar mellan de olika förbanden till sjöss, i luften och till havs, sa Carol Paraniak.
Några förband var givna att bli kvar. Det var I19 i Boden, P4 i Skövde och Livgardet i Stockholm. Sedan skulle förbanden vara utplacerade i norra, mellersta och södra Sverige. Och efter att ha utvärderat för- och nackdelar valdes P7 i Skåne till att bli kvar och P18 valdes bort.
-Det handlar om att ha stora övningsfält där många fordon kan röra sig och att ha nära till skjutfält. Vi har också tagit hänsyn till hur trycket från samhället ser ut, sa Carol Paraniak.
Militären kommer att lämna ifrån sig all mark på Gotland.
Stabschef Karl Engelbrektson kom förbi i dörren under presskonferensen:
-Det är femte gången jag blir nedlagd. Yngste sonen är född på Gotland och jag trodde att han skulle bli gotlänning men så blir det förmodligen inte, sa Engelbrekstson. Det här är mycket bedrövligt.
Även överste Carol Paraniak tyckte att hans arbetsuppgift var tung:
-Det här är nödvändigt för att den svenska militären skall bli effektiv i framtiden. Men det är inte roligt att resa runt till sina kollegor med ett sånt här besked, avslutade han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om