– Det är boendet som är den trånga sektorn, det är inte behovet av lokaler på samma sätt. Vi kommer få uppskattningsvis runt 25 000-30 000 besökare i år, så mycket boenden finns inte, säger Karin Lindvall.
Karin Lindvall har dock flera förslag på hur man kan lösa boendekrisen.
– Det jag skulle vilja är att de som har boenden, till exempel på landet, erbjuder skjuts till och från stan för sina hyresgäster. Det skulle göra mycket. Vi har ju faktiskt väldigt korta avstånd här på Gotland.
Dessutom menar hon att det går att hitta fler sängplatser genom att exempelvis använda sig av idrottsanläggningar, bo hos vänner eller privatpersoner. Ett annat sätt är att dagpendla till Gotland.
– Vissa vill bo på hotell, för andra är det viktigare att bo tillsammans och till en billigare kostnad. Det måste finnas ett urval till alla, säger Karin Lindvall som hoppas att alla som har lust att öppna upp sina hem och vill hyra ut ska ta kontakt med de förmedlare som finns tillgängliga. Man ska dock inte kontakta arrangören av Almedalsveckan.
– Vi förmedlar inga privata boenden, däremot om man har företag eller hotell så kan man vara med på en lista som vi har och även där vore det bra om man uppgav om man kunde hjälpa till och skjutsa och hämta.
Att boendekrisen skulle kunna ha någon inverkan på hur tillgänglig årets Almedalsvecka blir för allmänheten är en kritik som förvånar Karin Lindvall.
– Mycket har jag hört men aldrig det. Folk brukar oroa sig för kostnadsläget men allt beror vilken synvinkel man väljer att ha på det här. Man tycker alltid olika. Veckan drar in runt 160 miljoner kronor till näringslivet, då är inte resorna inräknade, så man kan säga att veckan genererar väldigt mycket gott till näringslivet.