Visborg och flyget får nya busslinjer

Visby får äntligen en busslinje till och från flygplatsen, med start redan i sommar.- Vi kommer inte kunna plocka upp varje flight, men en hel del av dem, säger Bertil Klintbom, chef för tekniska förvaltningen.

Gotland2010-02-25 04:00
Förutom en linje som ska trafikera flygplatsen - där Visby fått mycket kritik för att man saknat en busslinje - kommer en ny linje också att inrättas till Visborgsområdet. Dessutom ska linjen som går mellan Gråbo och Östercentrum göras om för att gå inte ta lika lång tid.
Även på landet satsar man på busstrafiken, och någon form av utökning av busslinjerna på stamnätet är att vänta. Förändringarna väntas träda i kraft inför sommaren.

Ingen grindhämtning
Beslutet om bussutökningen togs på tekniska nämndens möte i går.
Där beslutades också om följande:
Gotlands kommun kommer att säga upp avtalet om grindhämtningfrån 2011. I nuläget hämtar kommunen papper, plats och plåt hos villaägare på uppdrag av FTI, Förpacknings- och tidningsindustrin, men som GT tidigare berättat vill man nu lämna detta.
Förhoppningen är att något privat företag tar på sig samma uppdrag.
Tekniska förvaltningen kommer inte att införa någon säsongstaxa för vatten och avlopp. Man fortsätter i stället som tidigare, med bevattningsförbud om nöden så kräver. Kommunstyrelsen tar dock det slutgiltiga beslutet.

Tomtkön skrotas
Efter votering beslutade tekniska nämnden i går att skrota tomtkön. De personer som varit intresserade av att köpa tomtmark ur kommunens ägo har hittills kunnat ställa sig i kö på obestämd tid.
Detta ändras nu, då kommunen helt skrotar kön. Tomtmark till salu kommer i stället att marknadsföras via mäklare.
Tekniska nämnden avslog i går ett medborgarförslag om körförbud på Södra Hällarna. Däremot gick nämnden med på att låta förvaltningen se över parkeringsmöjligheterna i området.

Stränder ska skyltas
Bättre skyltning ska ordnas vid stränder som kan vara farliga, vid exempelvis undervattenströmmar. Innan badsäsongen drar igång ska nya skyltar vara på plats. Idén kom via ett medborgarförslag.
Ett medborgarförslag om belysning vid busshållplatsen i Levide avslogs i går av tekniska nämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om