Visioner för framtiden
Tingsbrogården skall bli norra Gotlands Hattstugan! Då pratar vi främst omkonceptet Hattstugan(Demensboendet i När).Det handlar mycket omboendemiljön och att på ett djupare plan engagera sigi demensens problematik, säger Mia Löfgren, som är föreståndare för Tingsbrogården.Tillsammans med personalen försöker hon redan i dag göra det så bra som möjligt för de boende.Planeringen och visionerna för hur det ska bli efter ombyggnaden finns också. Mia kämpar verkligen för oss. Hon har blivit ett lyft för Tingsbrogården, säger Gunilla Bäckström, som hittills jobbat där i 35 år.
GA har pratat med några av de anställda om vad som görs för att de ska orka med jobbet. En viktig del är projektet Önskeschemat, som startade i oktober 2001. De anställda ges möjlighet att påverka arbetstiderna.
Det går till så att alla skriver upp på ett stort schema hur de vill jobba. Sedan blir det att jämka och byta. Alla måste vara flexibla och det brukar lösa sig med arbetsschemat som löper sex veckor i taget.
Det har tagit tid. Men det har gått bättre från gång till gång, säger Lena Johannesson med elva år på Tingsbrogården.
Man rår om sin tid mer, t.ex. om man har barn så kan man schemalägga så att man är ledig på sportlov och påsklov. Eller om man behöver vara ledig vissa kvällar, säger Ann-Sofie Bjersander, ett år på Tingsbrogården och tidigare i hemtjänsten sedan 1976.
Förr jobbade personalen varannan helg. Nu jobbar vi var tredje, men då längre pass, tolv timmar. Det är självvalt och vill vi kan vi jobba två helger efter sig och sedan vara ledig från helg i fyra veckor, säger Gunilla Bäckström.
Personalen, 25 dagtid, fem på natten och fyra i köket, är tillsammans med personalen vid Fältgatan 75 och 77 i Visby, med i ett Mål 3-projekt. En analys görs av kompetensen och personalens framtidsvisioner om arbetsplatsen. Genom analysen tas framtida behov av kompetensutveckling fram.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!