Så många får jobb på Gotlandsbåten

Om en månad avgår Gotlandsbåten för första gången mot Visby hamn och rekryteringen är i sitt slutskede. "Det är lite av ett pågående pussel".

Ola Mattsson, vice vd på Gotlandsbåten.

Ola Mattsson, vice vd på Gotlandsbåten.

Foto: Tobias Wallström

Gotlandsbåten2016-03-30 06:30

– Rekryteringen är inte helt klar. Vi rekryterar personal från Gotland, Västervik och Stockholm, säger Gotlandsbåtens platschef, Ola Mattsson.

Som det ser ut nu har de dock den personal som krävs för att kunna köra den första turen den 28 april.

– Vi startar med lågsäsongsbemanningen, säger Ola Mattsson.

Ombordpersonalen kommer från i stort sett hela Sverige. Totalt ska ungefär 45 personer arbeta ombord. På land i Visby arbetar i dag åtta personer och i sommar tillkommer tio personer, bland annat terminalvärdar. I Västervik kommer sex personer att arbeta.

– Så vi kommer att vara uppåt 70 anställda under högsäsong, säger Ola Mattsson.

Men innan dess ska många pusselbitar falla på plats.

– Det finns vissa saker som måste vara klara till den 28:e, till exempel terminalen, incheckningen och att båten och besättningen är godkänd. Sedan finns det delar vi kan experimentera lite med, som hanteringen av bagage. Det är lite av ett pågående pussel, säger han.

Bygglovet för terminalen är klart och i dag hålls det sista mötet där de ska sätta de sista tekniska bitarna, innan de kan börja bygga. Inom kort kommer även en bilramp att vara på plats.

– Det är inte så mycket som ska göras i terminalen, så det kommer att gå snabbt. Vi ska i stort sett fixa nödutgång, skyltar och inredning, säger Ola Mattsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om