Huset i Ekeby byggdes 1890. Från utsidan ser det ut som många av husen på landet och går i blått och vitt. Men när besökaren öppnar entrédörren stiger man in i ett hem som badar i färg.
– Jag har haft mycket vitt där jag bott tidigare men så kom jag på att jag faktiskt blir glad av färger, säger Emma Hällström.
Det är hon som målar, allt ifrån ramar till väggar och sängar.
"Jag blir glad av färger"
– Men både jag och min man Johne är intresserade av inredning.
I parets hem får gamla möbler och prylar nytt liv. Som till exempel en hylla från en mataffär som blir ett köksskåp eller gamla ljusstakar som ser nya ut efter lite färg.
I många av rummen finns tygliga flirtar med 50-talet. Flera av möblerna kommer från Johnes mamma som haft loppis i många år.
– Och alla trasmattor har Johnes mormor vävt. De har vi ärvt alldeles oanvända. Jag gillar att använda saker som har en historia.
Fyraårige sonen Anton finns närvarande i de flesta rum. En leksak här, ett fotografi där.
Och just fotografier finns det många av, oftast i ommålade gamla ramar.
– Det är härligt att omge sig av fina minnen.
Hemmet har en alldeles speciell betydelse för Emma Hällström. För en tid sedan var hon sjukskriven för utmattningsdepression. Då förvandlades huset i Ekeby till terapi.
– När jag var som sämst orkade jag knappt ta mig till brevlådan. Men jag mådde bra av att måla möbler och pyssla. Det var skönt att jobba praktiskt, jag såg tydliga resultat och jag kopplade bort jobbiga tankar.
"Jag gillar saker som har en historia"
Nu är den svåra tiden över. Emma Hällström har fått krafterna tillbaka och jobbar både med sitt egna företag och som vikarierande ledarskribent på Gotlands Tidningar. Men att ordna i hemmet har fortfarande en lugnande effekt på henne.
På frågan vad det bästa med familjens hem är svarar Emma Hällström lugnet.
– Jag kände det redan när vi var här på visning. Det är någon slags positiv energi som sitter i väggarna.
"Det mesta kan man fixa med lite färg"
Mycket återstår att göra i huset. I köket ska det bli nytt kakel och bänkskivorna ska bytas ut.
– Men vi behåller 70-talsluckorna, kanske får de nya knoppar bara.
Efter köket står hallen på övervåningen och badrummet på tur. Men det får ta den tid det tar. Och när ekonomin tillåter. Det de skapat hittills har de lyckats med trots små medel.
– Vi köper sällan nya möbler. Det mesta kan man fixa med lite färg.
Och så får allting ta sin tid. Visst vill de att badrummet ska bli klart för att huset ska bli mer bekvämt att bo i men hon är egentligen inte stressad över att bli färdig.
– När hela huset är klart kommer jag ändå att börja om igen, säger Emma Hällström och skrattar.
Fler bilder hittar du i bildsnurran högst upp.
Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.