Stor gymnastikfest när Wisbycupen avgjordes

Omkring 700 gymnaster fyllde Södervärnshallen när Wisbycupen arrangerades på lördagen. Se alla bilder från tävlingen här.

Foto: Emil Lundberg

Gymnastik2019-10-05 19:08

På lördagen rådde gymnastikfeber i Södervärnshallen när Visbygymnasterna för 15:e året i rad arrangerade sin största tävlig Wisbycupen. Totalt fanns omkring 700 gymnaster uppdelade på 44 olika lag från 16 olika föreningar på plats. De mest långväga gästerna hade rest ända från Skåne, men majoriteten av fastlandslagen kom från Stockholmsregionen.

Anders Håkansson, som gjorde sitt tredje år som tävlingsledare, berättade att tävlingen är så stor som den kan vara i nuvarande form.

– I år har vi slagit rekord i antal medverkande föreningar, och vi har verkligen maxat antalet starter under dagen. Vi skulle gärna vilja göra Wisbycupen till en 2-dagarstävling, och då skulle vi även kunna ta in ytterligare deltagare, säger han.

Enligt Anders Håkansson är Wisbycupen en attraktiv tävling för många föreningar från fastlandet.

–  Vi är ganska unika eftersom vi erbjuder husrum, mat samt transport till och från färjan. För många blir det som en teambuilding-helg utöver själva tävlingen.

I bildspelet högst upp i artikeln kan du se 31 bilder från lördagens tävlingar. 

Karta: Södervärnshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!