Fortsatt sommarväder i helgen

Sommarvärmen ser ut att hålla i sig på ön även i helgen. ”Himlen väntas vara klar, med undantag för några lätta molntussar. Upplevelsen kommer ändå vara att det är klart och soligt.”

Foto: Hanna Mi Jakobson

Helgväder2018-05-11 10:14

Therese Gadd, meteorolog på SMHI, berättar att vi kan förvänta oss en fortsättning på det varma och soliga vädret i helgen.

– Orsaken till det varma vädret är ett högtryck som flutit in över Sverige från Finland, säger Therese Gadd.

Hon berättar att vi kommer att vakna upp till en klar morgon under lördagen. Temperaturen kommer att ligga någonstans mellan 10 och 15 grader för att sedan stiga upp till dryga 20 grader under dagen. Temperaturen längs kusten kan bli något svalare.

Under söndagen stiger temperaturen ytterligare upp mot 20 till 25 grader på den inre delen av ön. Längs kusten blir temperaturen något lägre även under söndagen. Det ser ut att vara fortsatt strålande sol under hela dagen.

– Himlen väntas vara klar, med undantag för några lätta molntussar framåt eftermiddagen. Upplevelsen kommer ändå vara att det är klart och soligt, säger Therese Gadd.

Det kommer vara fortsatt sydostlig vind även framåt helgen. På lördag når vinden upp till måttlig vind, för att sjunka till en svag vind under söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!