De flyttar in i gamla polishuset i Hemse

Länsförsäkringar Gotland flyttar sitt Hemsekontor till större lokaler, närmare bestämt gamla polishuset i Hemse.

Gamla polishuset på Tingsåkersgatan i Hemse.

Gamla polishuset på Tingsåkersgatan i Hemse.

Foto: Jesper Hammarlund/Länsförsäkringar Gotland

Hemse2020-09-11 20:47

Kontoret ligger just nu på Storgatan i Hemse, men flyttar alltså till nya lokaler på Tingåkersgatan. Affären blev klar tidigare under veckan.

– Vi har sedan en längre tid letat efter lämpliga fastigheter på Hemse och när gamla polishuset kom ut på marknaden kändes det helt rätt för oss. Det är betydligt större än våra befintliga lokaler och passar därmed bättre då vi har haft en bra tillväxt och över tid blivit lite trångbodda på Hemsekontoret, säger Henrik Stangel, VD på Länsförsäkringar Gotland, i ett pressmeddelande.

När flytten blir av är inte spikat än, men ambitionen är att vara på plats till sommaren 2021. Enligt Henrik Stangel innebär flytten inte bara byte av kontorslokaler, utan även en långsiktig satsning på landsbygdsutveckling.

– På lite längre sikt så handlar det om en investering i Gotlands landsbygd och om att vi vill skapa möjligheter för utveckling, för både oss själva, våra kunder och samarbetspartners. Landsbygden och lantbruket är otroligt viktiga för Gotlands utveckling och med det nya kontoret kommer vi ha möjlighet till helt andra satsningar och samarbeten. I samhället har vi länge fokuserat på stadsutveckling och urbanisering men nu vill vi byta perspektiv. Nu är det landsbygdens tur och den här satsningen ska bli ett center för utbildning och kompetens, som i längden ska gynna hela Gotlands utveckling, säger Henrik Stangel. 

Byggnaden användes som polisstation fram till april 2009.

Gamla polishuset på Tingsåkersgatan i Hemse.
Gamla polishuset på Tingsåkersgatan i Hemse.
Karta: Tingsåkergatan 6
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!