Marken såldes – hit ska Hemsegrillen flytta

Hemsegrillen måste flytta eftersom man ska bygga hyresrätter på marken den i dag står på. Nu är det klart var flytten bär av.

Hemsegrillen får flytta rakt över parkeringen.

Hemsegrillen får flytta rakt över parkeringen.

Foto: Malin Stenström/arkiv

Hemse2020-02-11 20:32

Hemsegrillen står i dag på den norra delen av den stora parkeringen intill Coop i centrala Hemse. För ett tag sedan sålde regionen marken till Johan Gates bolag Österled fastighets AB för att kunna ge plats åt nya hyresrätter. Därför måste grillen flytta och regionen tog på sig ansvaret för att hitta en ny plats med liknande tillgänglighet.

Nu är det klart var flytten bär av. Den nya platsen blir Lärkan 5 – det vill säga på andra sidan parkeringen, intill biblioteket. Marken används i dag, även den, som parkering för besökare och personal på biblioteket och fritidsgården.

"Den befintliga infarten kommer att bevaras och ger möjlighet till att utöka antalet handikappsparkeringar från en till två stycken. De befintliga nio parkeringsplatserna som idag löper längs Järnvägsgatan kommer att ersättas av verksamhetens uteservering. Övriga parkeringsplatser kommer att bevaras samt skall möjligheten till utökning med ytterligare 1-2 platser utredas", skriver regionen i sin rivnings- och bygglovsansökan.

Samtidigt pågår en försäljning av Hemsegrillen. Stefan Karlsson med familj, som driver restaurangen, äger själva fastigheten men har arrenderat marken.

– Anledningen till att vi ska sälja är att vi råkat ut för en del sjukdom i familjen. Det går inte att ha en sån här verksamhet när man är sjukskriven, det är sju dagar i veckan och i princip året runt, sa Stefan Karlsson i en tidigare intervju.

Om rivnings- och bygglovet går igenom kommer grillen att flyttas till parkeringen intill biblioteket i Hemse.
Om rivnings- och bygglovet går igenom kommer grillen att flyttas till parkeringen intill biblioteket i Hemse.
Karta: Lärkan 5
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!