Sålde knark på Hemse - tre personer åtalas

Tre personer födda på 90-talet åtalas efter ett tillslag. De misstänkta hade droger, kontanter och små påsar i sin bostad i Hemse.

Två Hemsebor åtalas för narkotikabrott.

Två Hemsebor åtalas för narkotikabrott.

Foto: Montage

Hemse2020-01-24 09:01

Tre personer åtalas i spåren av flera tillslag mot en bostad i Hemse under sommaren och hösten förra året. Polisen grep en man och en kvinna i 25-årsåldern i juli och de häktades senare, de släpptes efter tio dagar. Upprinnelsen var då den unga kvinnan i Hemse skickade en bild på en postavi till en jämnårig man. Han hade med hennes pass för att hämta ut ett paket som innehöll 63,4 gram cannabis. En husrannsakan i de två personernas gemensamma bostad i Hemse ledde till att polisen hittade ytterligare droger.

En tredje person, en man i 30-årsåldern, är också misstänkt för narkotikabrott efter tillslagen i Hemse. Vid den första husrannsakan hittades 24 gram ecstasy. De två boende på adressen hade omkring 20 gram cannabis och hasch, en mindre mängd kokain, vakuumpåsar och en digital våg i sin bostad. En kvarn för att mala cannabis och så kallade redlinepåsar med rester av narkotika hittades också. 

De båda erkänner innehav av cannabis, men förnekar övriga brott. De två misstänks för försök till narkotikabrott i samband med pakethanteringen, samt ringa narkotikabrott för de droger de förvarade vid tillfället. 

Polisen slog till mot bostaden två veckor senare. Då beslagtogs omkring 250 gram cannabis och hasch, samt mindre mängder kokain och amfetamin. Poilsen kom till bostaden en tredje gång och hittade också då cannabis i olika former. Totalt hittades 23 800 kronor i kontanter i bostaden, pengar som polisen beslagtog. 

Hemse.
Hemse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!