Ersättningsökningen till bönderna landar på mellan 10 och 20 öre per kilo mjölk, och nu är prisnivån drygt en krona högre än vid samma tid förra året.
Anna Törnfeldt förklarar hur mycket detta betyder:
– En bonde som har en snittbesättning på 80-90 kor får ut ungefär tio ton mjölk och då tar det inte lång tid att räkna ut vad det betyder i rena pengar.
Är krisen över för mjölkbönderna?
– Ja, vi kan nog i alla fall säga att krisen är tillfälligt över. Samtidigt är det ännu många bönder som kämpar väldigt hårt, det låga pris som vi haft under en längre tid har grävt djupa hål, säger Anna Törnfeldt.
Hon menar att en rimlig målsättning borde vara 4.50 kronor per kilo i framtiden.
– Med tanke på att vi utan att tveka kan betala 20 kronor för en flaska vatten samtidigt som en liter mjölk bara kostar mellan åtta och nio kronor, då är det ju något som är fel.
Anledningen till att mjölkpriset höjs ytterligare en gång i sommar förklarar Jonas Carlberg, chef på LRF Mjölk, för Tidningarnas telegrambyrå:
– Efterfrågan är stor på svenska produkter och det har gjort att man kunnat höja priserna. Det återspeglar sig också i hur mejerierna kan betala mjölkbönderna, säger han.
Få har nog undgått att höra talas om de problem som det låga mjölkpriset inneburit för landets mjölkbönder. Samtidigt har inte efterfrågan på mjölk och smör varit lika stor, vilket är en trend som tycks ha vänt.
Enligt Arla är feta produkter, som smör, grädde och ost, glödheta på marknaden just nu.
Efterfrågan har gått upp radikalt och marknadspriset på smör har skenat iväg med 23 procent.
Samtidigt råder det en brist på just dessa produkter.
– Det är inte konstigt. Med tanke på hur många bönder som har slagits ut och tvingats lägga ned verksamheten så blir det brist till slut, säger Anna Törnfeldt.
Detta märks inte minst på att Arla inte kan leverera den mängd svensk grädde som kunderna efterfrågar och samma situation noteras i Europa beträffande smör.
De senaste tio åren har mjölkproduktionen i Sverige minskat med 15 procent, medan den i stället har ökat i grannländerna.
Genom att höja mjölkpriset hoppas Arla att produktionen ska få ny kraft och att bönderna ska våga investera igen.
– På Gotland märker vi av en ökad tillförsikt bland mjölkbönderna och man gläds över varje krona som kommer in. Samtidigt finns det också en viss oro för en ny dipp, säger Anna Törnfeldt.