– Det är svårt att säga något emot regeringen, man måste säga att det är bra eller vara tyst. Det finns inte åsiktsfrihet i Burundi, säger 31-årige Elvis Nsabimana från Burundi, som pluggar på Sfi i Visby.
Förra året ökade spänningarna i Burundi, sedan president Pierre Nkurunziza ställde upp och vann presidentvalet i juni 2015. Den tidigare rebelledaren kom till makten 2005, då han utsågs till president av parlamentet och vann sedan nästa presidentval 2010. Enligt konstitutionen får en president inte sitta mer än två mandatperioder, men Nkurunziza menar att hans första presidentperiod inte ska räknas, eftersom han utsågs av parlamentet och inte valdes till president.
– Alla i Burundi måste acceptera att det är andra perioden, om man säger att det är tredje perioden kan du åka i fängelse eller dö, säger Elvis Nsabimana.
Varken privatpersoner eller journalister kan kritisera regimen.
– Det finns många journalister som sitter i fängelse i Burundi, många har blivit dödade de senaste åren och många är i asyl, säger Elvis Nsabimana och berättar om ödet för en av de journalister som kritiserade regeringen.
– Polisen kom och hämtade honom. Några dagar hittade de hans lik på vägen.
Tidningarna är enligt Elvis Nsabimanas få Burundi.
– Det är inte så många som har gått i skola, förklarar han.
Även tv är få förunnat. Istället är det via radio som majoriteten av befolkningen får sina nyheter. Men från att ha varit ett land med många fria radiostationer, återstår nu bara den statliga radion.
Från grannlandet Rwanda, dit tusentals burundier, däribland Elvis Nsabimanas tre yngre bröder, flytt de senaste åren, sänds dock fortfarande fri radio. Elvis Nsabimana brukar lyssna varje dag på radio Inzamba, som sänder nyheter på både kerundi och franska.
– I Burundi kan du inte lyssna på den här radistationen, då måste du gömma dig, säger han.
För Elvis Nsabimana är skillnaderna mellan det gamla och det nya hemlandet slående.
– Här är jag ju fri. Man har rätt att gå i skolan, rätt att få någonstans att bo och om man bli utsatt för ett brott kan man ringa polisen. Här kan du säga vad du vill. När du känner att något inte är bra, vågar du säga det.