Mördare i Rinkeby fortfarande på fri fot

Polisens utredning efter söndagens skjutning i Rinkeby fortsätter och polisnärvaron i området är förstärkt. –Det är ingen gripen utan utredningspersonalen tar vid det som gjordes i går, säger Towe Hägg vid polisen.

En man i 30-årsåldern hittades skottskadad utomhus i Rinkeby i nordvästra Stockholm 25/12. Han avled senare på sjukhus.

En man i 30-årsåldern hittades skottskadad utomhus i Rinkeby i nordvästra Stockholm 25/12. Han avled senare på sjukhus.

Foto: Ali Lorestani/TT

Brott2022-12-26 12:45

På juldagsmorgonen larmades polisen till Rinkeby, i nordvästra Stockholm. På platsen hittades en svårt skadad man i 30-årsåldern som skjutits. Samma kväll kom beskedet att han avlidit.

Enligt uppgifter till Expressen och Aftonbladet var mannen en nyckelperson inom en gängkriminell gruppering i Rinkeby och han är sedan tidigare dömd för flera grova brott.

– Jag har inget bekräftat. Det är som alltid det breda svaret att vi tittar på likheter och olikheter och vi är fullt medvetna om att det pågår gängkonflikter. I det här fallet har vi en avliden person och hans anhöriga är underrättade, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

På måndagen fortsätter polisens utredning i området.

– De tar emot tips, pratar med så många som möjligt, de inventerar kameror och kameramaterial.

– Det kommer vara en ökad synlighet av poliser i området, dels för att hjälpa utredningspersonal med kontroller men man samverkar också med trossamfund, stadsdelen och andra och svarar på frågor.

Dödsskjutningen var den 62:a i Sverige i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!