Det röda guldet är här

Flera dagar tidigare än i fjol kunde Stefan Olsson starta årets försäljning av jordgubbar. "Roligt att visa att Gotland inte behöver import från Spanien".

Stefan Olsson i Källunge skördade årets första jordgubbar för försäljning redan i torsdags.

Stefan Olsson i Källunge skördade årets första jordgubbar för försäljning redan i torsdags.

Foto: Jessica Gow/TT

Källunge2020-05-28 14:45

I torsdags drog den gotländska jordgubbssäsongen igång.

– Jag tror att jag är först på ön och det har varit ett enormt sug, säger Stefan Olsson på Bärgården i Källunge.

Han berättar att de första jordgubbarna i år kunde skördas tre dagar tidigare än i fjol, från 25 000 plantor under odlingstunnlar, och att de än så länge säljs hemma på gården.

– Vi plockar ungefär 150 askar om dagen, säger Stefan Olsson.

Askarna rymmer 225 gram och kilopriset ligger på hela 180 kronor.

– Det är inte billigt, men produktionen är jättedyr med tunnlarna. Omkring den 8 juni tror jag att det blir jordgubbar på friland i literstråg, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!