Gotländska bröder tar över nattklubb i Kalmar

I december öppnar de gotländska bröderna Johan och Robert Stuxberg nattklubben Dunder i Kalmar. "Hoppas att folk kommer tycka om det", säger Johan Stuxberg.

Den 14 december är det premiär för Johan och Robert Stuxbergs nya nattklubb i Kalmar.

Den 14 december är det premiär för Johan och Robert Stuxbergs nya nattklubb i Kalmar.

Foto: Privat

Kalmar kommun2019-11-14 19:46

Ingen av bröderna har tidigare drivit nattklubb, men både Johan och Robert Stuxberg har erfarenhet från krog- och hotellbranschen. Sedan en tid tillbaka är båda bröderna bosatta i Kalmar, och den 14 december har deras nya nattklubb Dunder premiär.

– Vi såg den här lokalen för ungefär ett år sedan när vi var där och spelade på en julfest. Båda blev nyfikna på lokalen, och när de som drev verksamhet här innan gick i konkurs så hörde vi av oss till fastighetsägaren, berättar Johan Stuxberg.

Lokalen har under många år haft namnet Sandra och varit känt i Kalmar som ett danspalats med mycket fokus på dansband. I Johan och Roberts regi kommer dock verksamheten att byta skepnad.

– Vi vill göra något helt annorlunda, och fokus kommer att ligga på elektronisk dansmusik på det stora dansgolvet. Sedan vill vi även få till ett rum med bra sjunga med-feeling. Den huvudsakliga målgruppen är en ung publik.

I detta nu håller man på att renovera stora delar av lokalen, och premiärdatumet är alltså satt till den 14 december. Därefter kommer man att ha öppet några kvällar i månaden. 

– Istället för att ha öppet varje kväll så kommer vi att satsa på att göra det stort ett fåtal kvällar i månaden. Varje kväll ska bli något unikt, säger Johan Stuxberg, och fortsätter:

– Vi kallar det här för Smålands nöjescentrum där nattklubben kommer att vara den största verksamheten, men det kommer även bli andra evenemang. Vi hoppas att folk kommer att tycka om det.

Bröderna Johan och Robert Stuxberg är mitt uppe i renoveringen av det som ska bli nattklubben Dunder.
Bröderna Johan och Robert Stuxberg är mitt uppe i renoveringen av det som ska bli nattklubben Dunder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!