– Skillnaden är att jag kommer att ha öppet under en kortare period och det kommer att vara temaveckor. Det blir fem fullspäckade veckor med olika teman och gäster som knyter an till det aktuella temat, berättar Ulrika.
Programmet för sommaren släpptes för två veckor sedan och den 10 juli startar säsongen med en hälsovecka, följt av njutarvecka, familjevecka, Ronevecka, och till sist Gotlandsvecka. Även om det under hälsoveckan kommer vara extra fokus på hälsosam mat och träning, är Ulrika känd för att alltid laga hälsosam mat utan gluten och onödigt socker.
– Det roliga är att när jag lagar exempelvis italienskt, är det ingen som tänker på eller verkar notera att jag använder aubergin istället för lasagneplattor eller squash istället för pasta, säger Ulrika.
Personerna som kommer att föreläsa och gästa Hemma hos Ulrika under sommaren är bland annat Alexandra Zazzi som under hälsoveckan kommer att föreläsa om sin resa under och efter Biggest Looser. En annan gäst som förväntas attrahera många besökare under hälsoveckan är Christina Schollin som pratar om sin yttre och inre skönhet. Författaren Mari Ljungstedt berättar om sin nya bok under Roneveckan, och till gotlandsveckan har Ulrika bjudit in flera gotländska storheter.
- Varje gäst och tema ackompanjeras med fasta menyer av hemlagad mat som baseras på lokala råvaror, och egenodlade grönsaker.
Middagarna startar alltid med en fördrink vid 19, sedan berättar jag vad som serveras, berättar Ulrika.