Kidnappad och misshandlad i källare i Visby

Två män åtalas för att ha fört bort en man från sitt hem i Visby och tagit honom till en källare där han sedan misshandlats grovt.

Foto: Montage

Kidnappning2019-09-15 13:00

Två män åtalas misstänkta för att ha fört bort en man från sin bostad i Visby i vintras. De ska ha tvingat med mannen till en källare på en annan plats i Visby och spärrat in honom där. Den man som tvingats ned i källaren misshandlades sedan svårt. Två 27-åriga män åtalas för människorov för kidnappningen. En 39-årig man och en 25-årig man ska också ha deltagit i misshandeln. De fyra männen ska slagit och sparkat den kidnappade. Den ene 27-åringen ska ha huggit en penna i ena armen. Den polis som senare hittade den kidnappade mannen vittnar om att denne var "sönderslagen i ansiktet". 

– Vi nöjer oss med att säga att de misshandlat honom ganska rejält, sa åklagaren Mats Wihlborg i vintras, då de fyra männen satt häktade misstänkta för brottet.

Den man som kidnappats och sedan misshandlats fick svåra skador i ansiktet. Han fick frakturer i båda ögonhålorna och näsfraktur. I stämningsansökan beskrivs våldet som "livsfarligt". I samband med häktningen av männen beskrevs skulder som ett tänkbart motiv till våldet.

– Skulder finns givetvis med i bilden, sa Mats Wihlborg då. 

En av de 27-åriga männen som misstänks ha deltagit i kidnappningen och misshandeln åtalas också för narkotikabrott. Han greps även i maj och då hade han drygt ett hekto hasch på sig. Gripandet skedde i Visby. De fyra männen misstänktes inledningsvis också för rån, men det brottet åtalas de alltså inte för.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!