Besökarna kommer från hela världen; London, Tokyo, Madrid, Los Angeles. I Jukkasjärvi, en kvart från Kiruna, får de Lofoten-lax och löjrom från Kalix serverat på isbädd och känslan att befinna sig mitt i ingenstans.
– Och ändå är det bara en dryg timme med flyg från Stockholm. Men det är klart, det skiljer sig en del från storstäderna, som han säger, gotlänningen i förskingringen.
För tio år sedan flyttade han norrut, en släkting drev hotellet i Riksgränsen och Andreas fick jobb i baren. Där stannade han i tre år, de senaste fem har han arbetat på ishotellet som food and beverage manager, som titeln lyder. Det innebar att överse driften av samtliga restauranger, kök och barer på hotellet.
Högsäsongen för hotellet infaller mellan december och mars, då byggs övernattningsdelen av snö och isblock från Torne älv. Så har gjorts varje år sedan 1990. I iskylan kan besökare sova i något av de 35 rummen, besöka kyrkan eller ta en iskall drink i baren, Icebar.
Övriga delar av ishotellet är av normalt snitt, det vill säga uppvärmt och med väggar av trä och betong. Även om det finns ett åretruntöppet ishotell innefattande isbar och några av isrummen.
Det är främst arbetet inom restaurangbranschen som gjort att Andreas blivit kvar i norr. Och han har lärt sig leva med vinterns kyla. Men när det går neråt minus 35 kan det vara lite bistert.
– Men det är mycket torrare luft och mindre blåst här än på Gotland, tio minus där hemma är nästan värre, säger han.
Det har varit fina år, men Andreas säger att de nu är på upphällningen. Alldeles nyligen slutade han sin anställning på ishotellet, eller Icehotel som det korrekta namnet är, och nu finns tankar på att han och sambon – från Kiruna – flyttar söderut. Vart vet han inte, men gärna, som han säger, "söder om Uppsala". Erbjudanden i samma bransch finns.
Kanske blir det rent av åter Gotland så småningom. De är på ön fyra, fem veckor varje sommar och för var gång lockar hemön allt mer.
Men ishotellet, Andreas. Berätta mer.
– Det är ju en speciell plats, väldigt internationellt med många utländska besökare. En kul miljö, verkligen, även om jag arbetat i vanlig kontors- och restaurangmiljö största delen av tiden. Många kommer från storstadsregioner och vill uppleva någon exotiskt.
Och det får de. Renfilé, löjrom och åkerblom, vita vidder och gnistrande skare, sprakande norrsken. Och iskalla rum.