I slutet av september 2017 stod det klart att Ica i Klintehamn skulle slå igen och bara någon månad senare valde styrelsen i Hassela valde att begära verksamheten i konkurs. I en intervju som gjordes då i Gotlands Tidningar, som blev flitigt citerad, var det en man som menade att "Allt i Klintehamn går åt i helvete".
Men nu kanske vinden har vänt i samhället. Under tisdagskvällens årsmöte med föreningen Klintetraktens framtid avslöjades det att Arild Kleven kommer att starta ett nytt bageri på Donnersgatan. Arild Kleven har valt att säga upp sig från sin tjänst som marknadschef på Gotlandshem för att satsa på det nya bageriet som får namnet Bageri Warfsholm.
Det kommer att bli ett systerbolag till Pensionat Warfsholm som hans fru Sanna Kleven, tidigare vd på Clarion Hotel Wisby, driver.
– Det är på tiden att den södra delen av ön även får ett bra bageri. Det ska få lite liv och kraft tillbaka till Klinte, säger Arild Kleven.
Det nya bageriet kommer att ligga i samma lokaler som Hassela tidigare hade Bullboden i. Fastigheten ägs nu av bland annat Alex Siggelin som initialt hade planer på att själv driva ett kafé under just namnet Bullboden.
– Beskedet att bageriet blir i Bullbodens gamla lokaler möttes av stora applåder på mötet, säger Arild Kleven om mötet med Klintetraktens framtid.
Han säger att det var några spännande år med Gotlandshem. Men att han nu ser fram emot en ny utmaning.
– Det har varit fantastiskt spännande att få vara med och bygga upp Gotlandshem och göra en resa med den nya organisation som nu finns på plats. I grunden är det så att jag alltid har varit intresserad av varumärken och få vara med att bygga upp någonting nytt. Jag har jobbat med konsumentvaror i nästan hela min karriär, säger Arild Kleven.
Han säger själv att han också har ett stort bageriintresse.
– Jag älskar bakverk och bullar. Vi kommer att producera allt i lokalerna på Donnersgatan och vår förhoppning är att det är till Klinte man ska åka till för att få sina bullar och bröd. Min förhoppning är att bidra till Klintehamns utveckling, leverera ett antal arbetstillfällen och kunna leverera produkterna på flera ställen på Gotland. Det får vi dock återkomma till mer senare, säger Arild Kleven.
– Det är väl inte bara norra Gotland som ska ha de där fantastiska bagerierna med Själsö bageri och Rute stenugnsbageri, kan de så kan också Klintehamn. Jag hoppas göra någonting riktigt bra här.
Bageriet kommer att öppna under våren.