Nära 120 knallar sålde allt från de obligatoriska chokladbollarna till hushållsprylar och manicker av olika slag.
Solen skiner och affärerna går bra för Kicki Greus från Stenkyrka som för första året är på plats på Klinte marknad med närproducerade varor från sitt nystartade företag Grausne Gård.
– Det som går bäst är ramslökspesto och rabarberchutney, säger hon.
Även om det inte känns så just i dag när Klinte är fullt av folk så har hon lagt märkte till att flera handlare här har stängt sina butiker.
– Jag bor i Stenkyrka men skulle det gälla ens egen socken skulle det nog kännas mer, säger hon.
Hon kommer ursprungligen från Tärnaby i Lappland, ett samhälle som har genomgått först en nedgång och sedan en vändning genom att satsa på turismen.
– Det var 13 mil till närmaste bankomat men då fixade mataffären en bankomat och det har poppat upp nya företagare och idéer, det är kanske det som krävs att någon vågar, säger hon.
På fredagen gick hotelldirektören Sanna Kleven ut i gotländska medier och berättade att hon köpt och kommer ta över pensionat Warfsholm i Klinte.
– Det kanske är det som krävs, att någon vågar. Sen tror jag på samarbeten och att göra saker tillsammans, säger Kicki Greus.
Simon Berggren och Sanna Olsson har precis anlänt till marknaden och har siktet inställt på godis.
– Vi är på väg bort mot den goda kolan, säger Simon Berggren.
De bor i Klintehamn och tycker att det är tråkigt att så många butiker har stängt.
– Jag vet inte riktigt vad man ska göra åt det, det är ju förfärligt. Jag vill ju att Klintehamn ska blomstra, säger Sanna Olsson.
I Klintehamn finns en stor mångfald bland invånarna både när det gäller etnicitet och åldrar.
– Därför är det svårt att veta vad man ska satsa på, man kanske ska fråga folk vad det är de vill ha, föreslår Simon Berggren.
När Marknadsföreningen, som arrangerar Klinte marknad, får frågan om vad som behövs för att få lite mer fart i Klintehamn svarar Mari Muldin Vestberg:
– Vi borde ha marknad året runt!
Roger Bergvall, tillhör också marknadsföreningen. Han tycker att ortsborna måste helt enkelt borde fokusera på att handla mer i Klinte.
– Och vi får vara tacksamma för vårdcentralen och Warfsholm, säger han.
Tobbe Gustavsson som, förutom att han är med i Marknadsföreningen, även jobbar på Klinteskolan ser positivt på framtiden.
– Jag tror att det är en vändning på gång nu. Vi har flera företag som går bra och det finns över 120 barn på låg- och mellanstadiet i Klintehamn. Barn finns det och husen som säljs går åt som smör i solsken, säger han.