Driftbolag i konkurs – så stora är skulderna

Det ekonomiska läget blev till slut för ansträngt för driftbolaget på Warfsholm. I fredags togs beslutet att ansöka om konkurs. Skatteskulden uppgår till nästan en miljon – skulden till banken landar på mer än det dubbla.

.

.

Foto: David Skoog/arkiv& Martina Holmber/TT

Klintehamn2019-11-09 15:36

Bolaget Warfsholm Pensionat AB, bildat i oktober 2017, drev den anrika anläggningen med samma namn i Klintehamn. Under fredagen begärde de sig i själva i konkurs.

Sammanlagt når den beräknade skatteskulden upp till runt 900 000 kronor, i synnerhet i form av arbetsgivaravgifter. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Utöver det har bolaget även skulder till leverantörer och banken. Skulden till leverantörerna ligger på omkring 930 000 kronor, skulden till banken på drygt tre miljoner kronor.

– Vi kommer nu att göra allt vi kan för att hitta lösningar för att betala bolagets skulder. Vi hoppas på en hållbar lösning så att bolaget i största möjliga mån kan göra rätt för sig till dem som har fordringar på bolaget, säger Sanna Göthman, som drivit Warfsholm i två år.

Samtliga anställda ska ha fått sin lön utbetald.

Bolaget Stora Snögrinde 1:5 AB som äger fastigheten ska tillsammans med konkursförvaltare hitta ny driftoperatör, ett arbete som tar sin början på måndag.

Klassiska Warfsholm i Klintehamn.
Klassiska Warfsholm i Klintehamn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!