Efter konkursen: "Givetvis en stor sorg"

Bolaget som sköter driften av Warfsholm begärde i fredags sig själva i konkurs. I Klintehamn tas beskedet emot med sorg och besvikelse. "En stor del av Klintehamn som försvinner."

Emilia Lindkvist är ordförande i Klintetraktens framtid.

Emilia Lindkvist är ordförande i Klintetraktens framtid.

Foto: David Skoog/arkiv

Klintehamn2019-11-09 11:25

– Det är väldigt sorgligt. En sorglig dag, inte bara för mig utan också för många av våra leverantörer som drabbas av det här, berättade Sanna Göthman, som drivit Warfsholm de senaste två åren, efter att hon i fredags lämnat in konkursansökan för driftbolaget till tingsrätten.

När många Klintehamnsbor vaknade upp på lördagen var det med en stor sorg och besvikelse.

– Man är besviken och ledsen, men främst är det en stor sorg. Det är en stor del av Klintehamn som försvinner, berättar Emilia Lindkvist som är ordförande i Klintetraktens framtid.

Vad tänkte själv du när du nåddes av beskedet?

– Att det är en stor sorg givetvis. Men man måste också ha med sig att de har gjort allt de kunnat, ingen kan säga att de inte har försökt. Det var verkligen friskt vågat och det här beskedet är oerhört tråkigt såklart, säger Emilia Lindkvist.

Kom det oväntat?

– Det tycker jag ändå, absolut.

Sanna Göthman har meddelat att det förs en dialog med intressenter, redo att ta över Warfsholm i samma anda.

– Jag tror det blir lättare att ta över nu än för två år sedan. Sanna och hennes gäng har blåst liv i det igen ordentligt, menar Emilia Lindkvist.

När Warfsholm senast låg ute till försäljning gick ortsbor samman för att köpa fastigheten. Men försöket misslyckades. Finns det planer på ett liknande projekt nu?

– Det tror jag inte. Warfsholm har utvecklats väldigt mycket sedan dess, så där är vi inte riktigt i dag. Men jag är absolut säker på att det kommer att lösa sig på något sätt.

I slutet av november arrangeras en julmarknad i Klintehamn. Själva marknadsdelen var tänkt att förläggas till Warfsholm.

– Vi väntar på besked om hur det blir med det, säger Emilia Lindkvist.

Warfsholm håller öppet över helgen. På måndag stängs verksamheten ned och konkursförvaltare tar över. Först senare blir det klart hur länge Warfsholm kommer att hålla öppet.

Bolaget Warfsholm Pensionat AB har en skatteskuld på närmare en miljon kronor. Där tillkommer även leverantörsskulder och bankskulder.

Warfsholm. Bild från 2017.
Warfsholm. Bild från 2017.
Karta: Warfsholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!