Klinte marknad lockade trots regnet

Himlen var gråtung av regn, men det hindrade inte besökarna från att komma till Klinte marknad.

Foto: Hanna Dockson

Klintehamn2019-09-29 16:22

Årets upplaga av Klinte marknad började med viss oro hos arrangörerna och knallarna, när SMHI lovade regn mest hela dagen.

– Vi funderade på om någon skulle komma hit alls i regnet. Så vi blev lite förvånade när vi såg att besökarna började komma, säger Mari Muldin Vestberg från Klinte Marknadsförening.

Omkring 7000 - 8000 besökare uppskattar hon deltog på marknaden.

– Tack vare att vädret sprack upp på eftermiddagen räddades dagen. Sedan kändes det som att det blev en vanlig finmarknadsdag, säger Mari Muldin Vestberg.

De senaste åren har marknadsföreningen valt att fokusera på att stödja lokal ungdomsverksamhet.

– De första åren var det inte så mycket överskott från marknaden, för vi skaffade ett system för online-bokning som gjorde att det gick mer på minus i början. Men sedan började vi fundera: vad ska vi göra med överskottet?

De funderingarna ledde till att ett ekonomiskt bidrag till ungdomsverksamhet började delas ut varje år. Bland annat har Sanda 4H fått ett ekonomiskt tillskott inför sitt riksläger.

 – Vi uppmuntrar de som håller på med ungdomarsverksamhet att äska pengar till något de behöver, säger Mari Muldin  Vestberg.

I början av nästa år är det möjligt för organisationer som arbetar med ungdomar att söka bidraget på nytt.

–  I januari vet vi hur ekonomin ser ut efter detta år. Vi sätter ingen fast summa på det ekonomiska bidraget utan det beror på vad man söker för och hur föreningens ekonomi ser ut.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!