Konkursförvaltaren jobbar för julbord

En ny operatör som tar hand om driften på Warfsholm bör finnas till sommaren. "Det är vår målsättning", säger Curt Cedergren, delägare i fastigheten.

Warfsholm, med eller utan julbord avgörs av alkoholtillståndet.

Warfsholm, med eller utan julbord avgörs av alkoholtillståndet.

Foto: Henrik Radhe

Klintehamn2019-11-12 13:59

I går sattes driftbolaget bakom pensionat Warfsholm officiellt i konkurs av Gotlands tingsrätt. Skulderna uppgår till flera miljoner kronor och ägaren Sanna Göthman begärde själv bolaget i konkurs i fredags.

– Det är väldigt tråkigt att det inte bar sig, säger Curt Cedergren, företagare i Klintehamn och eldsjäl för att utveckla samhället.

Tillsammans med sin bror Björn innehar han en tredjedel av det fastighetsbolag som äger alla byggnader. 

– Warfsholm betyder väldigt mycket för Klintehamn, det är en rekreationsplats och en liten pärla i bygden, säger han.

Tingsrätten har utsett Dag di Meo vid advokatbyrån Westerberg och Järund i Stockholm till konkursförvaltare. Warfsholm har i dag nio anställda och pågående verksamhet. Curt Cedergren menar att det är upp till konkursförvaltaren vad som ska hända, men han hoppas att årets julbord kommer att dukas som vanligt.

– Planen är att driva det vidare med tillfälligt alkoholtillstånd. Får man inte det blir det svårt med julbord, säger Dag di Meo.

Han började i går jobba med möjliga krögare att kontakta.

– Vi kommer att söka brett för att hitta intressenter, säger han.

Fastigheten har genomgått en omfattande renovering och Curt Cedergren utgår från att en ny operatör tar över. Han menar att man bör satsa på en rationellare drift, och inte konkurrera med öns andra stora musiksatsningar så som Warfsholm gjort de senaste åren.

– Det finns säkert fler som vill komma in och göra något, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!