Warfsholm har begärt sig i konkurs

Driftsbolaget till Warfsholm pensionat AB har begärt sig i konkurs.

Klintehamn2019-11-09 19:42

Sanna Göthman, tidigare Kleven,  var en av sex delägare som 2017 köpte Warfsholm och bildade ett fastighetsbolag. Ytterligare ett bolag bildades för att driva verksamheten och hyra fastigheten. Det är det bolaget som fått problem med ekonomin.

–  Mina ambitioner har varit för höga. Stort och fort har inte fungerar, säger Sanna Göthman som berättar att hon la ner mycket kraft på en omfattande renovering och hade storartade planer för verksamheten.

Det räckte inte för att få tillräckligt med kunder som skulle finansiera projektet.

– De åtta år som Warfsholm i stort sett varit stängt hade satt ett mycket större avtryck än vad vi hade räknat med, säger Sanna Göthman som missbedömt vikten av att sätta stället på kartan.

– Gotlänningarna hade uppfattat att vi öppnat men inte turisterna och vi har inte haft den sommarbeläggning som vi räknat med. 

Driftsbolaget ligger efter med betalningarna och har flera miljoner i skulder både till leverantörer och banken. Skatteskulderna uppgår till cirka 900 000 kronor.

– Vi ska försöka göra rätt för oss så mycket vi kan, säger Sanna Göthman.

–  Det här är en jättefin anläggning och vi har krattat manegen ganska bra, det är en räkmacka att ta över.  Jag ska försöka hjälpa konkursförvaltaren att hitta en ny operatör, säger Sanna Göthman som inte gett upp hoppet om att de bokade julborden blir av liksom sommarens bröllop.  

Det finns tre bolag kopplade till Warfsholm.  Förutom driftsbolaget som försätts i konkurs,  finns fastighetsbolaget samt ett bageri som inte berör av konkursen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!