Köttriksdag arrangeras på Gotland

Den tionde till elfte november arrangeras Köttriksdagen 2016 på Gotland – Sverige största forum för svensk nötköttsproduktion.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Kött2016-10-25 19:00

Sveriges Nötköttsproduktion arrangerar årligen Köttriksdagen. I år har turen kommit till Gotland.

– Köttriksdagen är helt enkelt en viktig mötesplats för svensk nötköttsproduktion. Det är en årsstämma, men också ett tillfälle att kompetensutveckla i form av studiebesök, seminarium och möten, säger Malena Bendelin, projektledare för Köttriksdagen 2016.

De som kommer att vara på plats är först och främst företagare som är engagerade i branschen.

– Jag skulle säga att det totalt kommer runt 300 personer. Det är självklart många gotländska nötköttsproducenter, men också ett stort gäng från fastlandet, säger Malena Bendelin.

Vad är syftet med Köttriksdagen?

– Dels är det ett årligt evenemang som alla förväntar sig. Men det är en viktig mötesplats. Sedan kan man säga att den debatt som blossat upp om svensk nötköttsproduktion är ett hett nyhetsämne. Så det finns ett stort behov av att diskutera och kompetensutveckla.

Senast Köttriksdagen arrangerades på Gotland var i slutet av 90-talet.

– Jag är jätteglad att det snart ska äga rum och det är roligt för Gotlands del att ha det här viktiga forumet.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Köttriksdagen 2016

Arrangör: Gotlands Nötköttsproducenter & Hushållningssällskapet Gotland

När: 10-11 november

Var: Wisby Strand

Schema: 2-dagars program med studiebesök på Stafva Gård, riksstämma för Sveriges Nötköttsproducenter, ett 10-tal seminarier, panelsamtal och föredrag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!