Krögarna tipsar om sina favoritställen

Det är angenäma bekymmer när valet av restaurang ska göras, det gotländska utbudet är stort. I en artikelserie tar vi rekommendationshjälp av gotländska krögare.

Christer Grandin, köksmästare på Clarion Hotell i Visby.

Christer Grandin, köksmästare på Clarion Hotell i Visby.

Foto: Nils Stahle

Krögarna tipsar2018-04-28 18:00

Gotland kan stoltsera med ett rikt gastronomiskt utbud, på en nivå som gör oss gotlänningar priviligerade. Det medför att valet av restaurang kan vara svårt att göra. Några som kan ge initierade omdömen är krögarna själva, var hamnar de helst till bords?

Först ut att dela med sig av sin topp 5-lista är Christer Grandin, köksmästare på Clarion Hotell i Visby och tidigare ägare av bland annat Wisby Deli och Gamla Masters.

1. Restaurang Bolaget och restaurang Systemet, Stora torget i Visby

– Det är min typ av mat, på bolagets meny finns alltid de saker som jag själv gillar och miljön är väldigt trivsam. Att exempelvis äta fläsklägg med surkål och en skiva anklever på Bolaget, kan det bli bättre?

– Systemets koncept med små och smakrika rätter på menyn gillar jag skarpt, en meny med ett tiotal rätter som ofta byts ut. Man äter tre-fyra rätter utan att bli ruinerad och man får alltid bra rekommendationer på vad man ska dricka till maten.

2. Bakfickan, Stora torget Visby

– En klassiker som alltid håller stabil nivå. Det serveras allt från ostron och fina fiskar till min favorit, strömming med ramslökssmör och potatispuré. Det är kockmat för mig.

3. Mel's diner, Skarphäll i Visby

– Lite enklare. Jag älskar hamburgare och hamnar ofta på Mel's, riktigt bra ställe som är prisvärt så in i h-e, om man får svära. Det kostar inte mer än att ta en burgare på de tråkiga burgarkedjorna och kvalitetsmässigt går det inte att jämföra, Mel's spelar i en helt annan liga.

4. Golfkrogen på Visby Golfklubb, Kronholmen

– Jag älskar att sitta på Kronholmen och käka. Vällagad mat, varierad meny och miljön där ute är oslagbar.

5. Sudersannas, Sudersand Fårö

– Det är ingen gourmet men det är läget på bästa stranden på ön och alltid fullt av skönt folk. Känslan av att få sin öl och hamburgare, sätta sig i solstolen och titta på folk... För mig är det sommar och total avslappning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!