– Det stämmer, vi tar över från den 1 maj, bekräftar Michael Yip den senaste affären i krogvisby.
Han driver i dag lunchrestaurangen Ching & Chong på Österväg tillsammans med sin bror Franky Yip och det är också denna duo som står bakom krogköpet.
– Vi kommer att fortsätta driva den på samma koncept, det blir inte så stora förändringar på den fronten. Jag tror inte heller att vi gör något efter sommaren, det är i alla fall inget planerat i dagsläget. Vi får ta ett steg i taget.
Ching & Chong, som öppnade 2014, har också varit till salu, med utgångspriset 3,5 miljoner kronor. Säljorsaken uppgavs då bland annat vara att ägarna bor i Stockholmsområdet och också har en asiatisk krog i Södertälje och tröttnat på pendlandet. Men bröderna kommer nu i ställlet att behålla även sin första Visbyrestaurang.
– Vi kör vidare. Det är så att vi stannar på ön i stället, fastslår Michael Yip.
Hur många anställda man kommer att ha under högsäsongen är inte klart.
– Vi har inte kommit så långt än.
Utgångspriset för Wallers Restaurang & Bar var satt till 5,5 miljoner kronor.
– Köpeskillingen vill jag inte gå ut med, säger Michael Yip.
Säljare av krogen på Wallérs plats är Tommy Sandlin som drivit verksamheten i tio år. På hemsidan tackar "Wallersgänget" nu för sig och framhåller att man kommer tillbaka nästa sommar på ett nytt ställe och med nya krafter.