Ching & Chong köper Wallers

Brödraduon bakom restaurang Ching & Chong tar nu över Wallers krog. ”Vi kommer att fortsätta driva den på samma koncept”, säger Michael Yip.

Wallers.
Har nu sålts till bröderna Yip

Wallers. Har nu sålts till bröderna Yip

Foto: Tobias Wallström

Krogköp (GA)2017-03-22 09:15

– Det stämmer, vi tar över från den 1 maj, bekräftar Michael Yip den senaste affären i krogvisby.

Han driver i dag lunchrestaurangen Ching & Chong på Österväg tillsammans med sin bror Franky Yip och det är också denna duo som står bakom krogköpet.

– Vi kommer att fortsätta driva den på samma koncept, det blir inte så stora förändringar på den fronten. Jag tror inte heller att vi gör något efter sommaren, det är i alla fall inget planerat i dagsläget. Vi får ta ett steg i taget.

Ching & Chong, som öppnade 2014, har också varit till salu, med utgångspriset 3,5 miljoner kronor. Säljorsaken uppgavs då bland annat vara att ägarna bor i Stockholmsområdet och också har en asiatisk krog i Södertälje och tröttnat på pendlandet. Men bröderna kommer nu i ställlet att behålla även sin första Visbyrestaurang.

– Vi kör vidare. Det är så att vi stannar på ön i stället, fastslår Michael Yip.

Hur många anställda man kommer att ha under högsäsongen är inte klart.

– Vi har inte kommit så långt än.

Utgångspriset för Wallers Restaurang & Bar var satt till 5,5 miljoner kronor.

– Köpeskillingen vill jag inte gå ut med, säger Michael Yip.

Säljare av krogen på Wallérs plats är Tommy Sandlin som drivit verksamheten i tio år. På hemsidan tackar "Wallersgänget" nu för sig och framhåller att man kommer tillbaka nästa sommar på ett nytt ställe och med nya krafter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!