Det vilar ett romantiskt skimmer över Skagen, den lilla pärlan vid Danmarks norra spets. Känslan är lite som att kliva in i en klassisk målning eller en avlägsen sagovärld.
Samtidigt luktar det fiskmjöl – överallt och hela tiden.
Nu har de 8 000 invånarna inga problem med det, för i deras medvetande doftar det nämligen något helt annat – pengar.
Skagen är en av världens största producenter av fiskolja och fiskmjöl och den lilla orten har så långt tillbaka som till medeltiden lockat sjöfarare från världens alla hörn.
Precis som nu med andra ord, men med en väsentlig skillnad.
I dag kommer de upplevelsetörstande internationella gästerna med lyxkryssare på upp emot 400 meters längd och lägger till vid den nya kryssningskajen. 2015 var det invigning och inför den här sommarsäsongen väntas antalet anlöp skjuta iväg ordentligt.
Det här är inget som förvånar i Skagen, för innan beslutet om ett bygge av kryssningskaj klubbades igenom, gjordes ordentliga konsekvensanalyser. Analyser grundligt förankrade även med representanter från näringslivet.
Så jobbar man inte på Gotland. Det har vi lärt oss nu.
Det lokala näringslivet bjöds inte in och beslutet som fattades här var rent politiskt.
Därför kommer Gotland cruise network att spela en betydande roll när antalet kryssningsgäster väntas öka från 50 000 till 100 000 redan under 2018.
Regionen står för grundläggande infrastrukturlösningar, men om de framtida gästernas upplevelser av ön ska bli positiva och varaktiga, då måste varje restaurang, butik, café, ja alla som berörs av de långväga gästerna, hålla en hög nivå. Såväl i Visby som på landsbygden.
Nästa vecka svarar vi på följande fråga:
Tar Skagens kryssningsturister med sig kreditkortet när de går iland?