De fick Kulinariska priset 2018

Varje år sedan 2000 delas Kulinariska priset ut av restaurangföreningen Kulinariska Gotland. Under onsdagen var det dags att utse pristagaren för 2018.

Destination Gotland får kulinariska priset 2018. Daniel Bengtsson, Adam Jacobsson och Christer Bruzelius tog emot priset.

Destination Gotland får kulinariska priset 2018. Daniel Bengtsson, Adam Jacobsson och Christer Bruzelius tog emot priset.

Foto: Frida Domnauer / Kulinariska Gotland

Kulinariskt2018-12-19 18:20

Det var något oväntade Destination Gotland som tog hem priset för 2018 med motiveringen:

"Destination Gotland har på ett väldigt kreativt och stilfullt sätt lyft Gotland året runt i sin marknadsföring samt stöttat flertalet gastronomiska evenemang som genererar fler resande till ön och bidrar till fler Kulinariska upplevelser".

Vi är jättestolta. Man blir ju alltid förvånad, säger Adam Jacobsson, försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland.

Tidigare år har priset oftast gått till producenter eller restauranger på ön. Så årets pristagare är lite utav en utstickare. Men Adam Jacobsson tror att det finns några anledningar till att de fått priset.

– Det ena är att vi hjälper till i olika samarbeten som till exempel gastronomic week eller tryffelfestivalen. Då gör vi bland annat paket med båt, boende och mat ut mot besökarna och gör marknadsföring på det. Sen jobbar vi mycket med journalister och försöker lyfta Gotland och restaurangerna. Vi är måna om att bjuda hit många journalister och har satsat ganska mycket på Tyskland och fått mycket publicerat i tyska tidningar. Så vi försöker alltid lyfta våra reseanledningar.

LÄS MER: De vann kulinariska priset 2017

Att hjälpas åt att skapa reseanledningar till ön genom att marknadsföra bland annat gotländska producenter och restauranger är något som Destination Gotland arbetar mycket med. Och samverkan är nyckeln till allt.

–  Det blir en symbios mellan oss som jobbar med resa, och de som jobbar med upplevelser. Vi jobbar mycket med de här näringarna som är en reseanledning för oss. Så det är roligt att de också ser oss som en bra partner, säger Adam Jacobsson.

Vinnare tidigare år

2017 - Gotlands Whisky AB

2016 - Magnus Olsson, Wisby Centrum

2015 - Olsvenne gård, Cecilia och Göran

2014 - Gutö delikatesser, Pia Lindvall

2013 - Stenhuse gård, Tomas Pettersson

2012 - Restaurang Gotland

2011 - Susanne Grefberg

2010 - Ejmunds gård, Maud och Odd Norman

2009 - Gotlands bryggeri, JohanSpendrup och Magnus Tedenmyr

2008 - ICA Torgkassen, Leif Petterson

2007 - Wisby ost, familjen Gustafsson

2006 - Labans kvarn, Laban Bergström

2005 - Tommy Lundberg, Radio Gotland

2004 - Tryffeldoktorand Christina Wedén

2003 - Häftings gårdsmejeri, Maria Uhlén och Eric Gardell

2002 - Katthammarsviks rökeri, Kjell-Arne Jakobsson

2001 - Stora Tollby gård, Ann och Sten Wikström

2000 - Hotell- och restaurangskolan, Tina Oldenburg och Paul Bergström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om