Förskola måste åtgärda brister i mathållning

En livsmedelskontroll på Lärbro förskola har visat att det finns brister i den dagliga hanteringen av varmhållen mat.

När man tar emot varmhållen mat är det extra viktigt med koll på temperaturen, enligt livsmedelslagstiftningen.

När man tar emot varmhållen mat är det extra viktigt med koll på temperaturen, enligt livsmedelslagstiftningen.

Foto: Kallestad, Gorm

Lärbro2021-11-04 09:01

Bristerna gäller temperaturkontroll av den mat som levereras till förskolan. Vid inspektionen, som genomfördes 28 oktober, har verksamheten uppgett att temperaturen mäts cirka en gång i veckan. Men enligt lagkrav ska detta göras vid varje mottagningstillfälle, för att kunna garantera att det som serveras är säkert att äta.

Med bakgrund av detta har miljö- och byggnämnden beslutat om ett föreläggande om åtgärder, adresserat till barn- och utbildningsnämnden. Enligt beslutet ska den ankommande matens temperatur mätas och dokumenteras i två veckors tid. Verksamheten ska också dokumentera eventuella åtgärder om temperaturen skulle överskrida gällande gränsvärden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!