Tio miljoner kronor är utgångspriset för Smakrike, som förutom restaurang även har en bistroavdelning med bar, butik och hotelldel med fem rum och en svit. Ägarna Lotta och Richard Hasselblad har sedan de övertog krogen 2003 renoverat fastigheten och anläggningen är enligt mäklaren i toppklass.
Efter högsäsong
Efter drygt en vecka har mäklarens annons på internet haft ett tusental besökare, men av dem är bara en handfull seriösa spekulanter.
- Jag kommer att ordna visningar i augusti, när högsäsongen är över. Jag tror att en affär kan bli klar under hösten, säger Nicklas Ivarsson.
Enligt Nicklas Ivarsson finns ett par restaurangägare bland intressenterna, men även bolag som vill köpa fastigheten för att hyra ut den.
- Stora investeringar är gjorda för att driva krogverksamheten, så att bygga om för att satsa på annan verksamhet vore kapitalförstöring. Men det finns säkert möjlighet att utveckla den befintliga verksamheten, säger Nicklas Ivarsson.
Richard Hasselblad ser gärna att en ny ägare behåller inriktningen som Smakrike har.
- Det har tagit oss många år att bygga upp verksamheten. I dag har den ett bra rykte och fungerar bra, säger han.
Familjeskäl
Familjeskäl är främsta orsaken till att Richard och Lotta Hasselblad tänker sälja. Barnen har börjat skolan och det blir svårare att kombinera krog och familjeliv.
- Vi jobbar i stort sett varje helg. Tidigare kunde vi vara lediga tillsammans med barnen på vardagar, men det går inte längre, säger Richard Hasselblad.
Familjen räknar med att vara kvar på Gotland. Richard Hasselblad hoppas att det finns andra alternativ där restaurangverksamhet och familjeliv kan kombineras.