Tävlingen arrangerades av Länsförsäkringar Gotland, som hade styrelseordföranden och två medarbetare i juryn. Två fullmäktigeledamöter samt bagaren Roger Jonasson ingick också. Juryn bedömde kategorierna utseende, doft, smak och textur.
Förstapriset gick till Jennie Johansson med kakan "Bennos Special".
– Kakan är namngiven efter min mammas man som alltid gjorde dessa till årsdagar. Det är han som kommit på dem. Benno gick bort i cancer nu i juni, så det här är en hyllning till honom, berättar vinnaren i ett pressmeddelande.
På andra plats kom Therese Rausmark med "Turkisk pepparsnitt med vit choklad" och trea blev Eleonor Stenings "Mandeldajm".
++++
Här är vinnarreceptet:
200gr mandel, skållad och mald
3.5dl florsocker
2 äggvitor
4 äggulor
1dl grädde
1dl socker
Ljus blockchoklad
100g smör
kokosflingor
Kakor:
Visby äggvitor till hårt skum.
Blanda ihop florsocker och mandel, blanda ner för hand i äggskummet.
Klicka ut på plåt och grädda på 200 grader i ca 10min.
Halvera kakor medan dom är varma.
Kräm:
Blanda ihop äggulor, grädde och socker i en kastrull och låt sakta sjuda upp under omrörning tills den tjocknar.
Blanda då i 75g ljus blockchoklad och rumsvarmt smör.
Låt stå i kyl över natten.
Bred kräm på en kakhalva och lägg ihop med andra halvan. Doppa änden i blockchoklad och kokos.