Platsen var Lummelundagrottan, ja inte själva grottan naturligtvis, utan serveringslokalen i byggnaden nedanför.
Arrangören, företaget Eldrimner, är ett nationellt resurscentrum för mathantverk och är på stor Sverigeturné. Tanken med träffarna är att koppla ihop råvaruproducenter med mathantverkare för att inspirera till nya samarbeten.
– Vi vill sprida kunskap, göra mathantverket känt och undanröja hinder, säger Bodil Cornell, verksamhetschef på Eldrimner.
Aldrig tidigare har så många lokala, småskaliga verksamheter mötts tillsammans på det här sättet.
En som talade, högt och ljudligt med sin dundrande stämma, var Lars "Laban" Bergström, mjölnaren från Roma.
– Den här dagen är väldigt viktig eftersom vi måste lära känna våra medaktörer på ön, eftersom många av oss har liknande utmaningar. Exempelvis måste vi bli bättre på att påverka handlarna så att de lyfter fram våra lokala råvaror, säger Laban och fortsätter:
– Jag tycker också att de fläskar på med alldeles för höga priser på våra produkter, de blir helt enkelt för dyra för kunden. Det är bättre med rimliga priser så omsättningen blir större.
Laban menar att man behöver kommer ner i liknande prisnivå som massproducerade varor från större leverantörer.
– Riktigt så billigt kan det givetvis inte bli, men vi måste i alla fall närma oss, säger han.
Med i Lummelunda var även Ise Ljungqvist från Hejde knäcke. Hon och Lars "Laban" Bergström var ett bra exempel på vad den här mathanverkardagen gick ut på – nämligen samarbete.
Med Labans mjöl, av olika sorter och egenskaper, bakar hon knäckebröd som blivit vida känt på Gotland.
– Laban är på mig ibland och undrar om jag inte ska testa något nytt mjöl, och det är klart att jag ska det. I början var det svårt att baka med vissa mjölsorter och det tog lång tid, men man lär sig. Det är tack vare mjölet som det blir en fantastisk smak, säger Ise Ljungqvist.
Bertil Gabrielsson från Fårölamm var också nöjd med dagen.
– Det är viktigt att utbyta erfarenheter, få höra att det finns fler som har samma syn på saker och som brottas med samma problem. Vi har gemensamt att vi jobbar med "ärlig mat", mat utan tillsatser. Det är det vi brinner för, säger han.
Om ni undrar vad öns skickligaste råvaruproducenter och mathantverkare hade på menyn i Lummelunda är det bara att kolla in faktarutan här intill.
100 procent lokalproducerat.