På Wisbygymnasiet serveras vegetarisk mat en dag i veckan. På onsdagen dukades ost- och broccolisoppa fram. Emil Berg, som går andra året på gymnasiet, försöker att äta nyttigt. Men bortsett från i skolan blir det inte särskilt mycket vegetariskt.
– Jag försöker få med alla delar av kostcirkeln. Men jag gillar inte bönor, därför blir det kött. Jag försöker att tänka på vad jag äter eftersom jag tränar. Jag undviker snabbmat och dricker inte läsk, säger han.
Ida Drugge Stals, som även hon går andra året på gymnasiet, äter mestadels vegetariskt.
– Man vill ju äta bättre för att må bra och orka mer. Det är svårare i skolan än hemma att styra maten, om jag vill ha något annat hemma kan jag fixa det, säger hon.
Ella Kolmodin väljer inte aktivt bort några speciella livsmedel.
– Jag äter det jag är sugen på i stunden, ibland blir det chips och ibland morötter. Läsk dricker jag aldrig, det tycker jag inte är gott, säger hon.
I skolans kafeteria plockas sötsakerna fram först efter klockan 11. De har även valt bort att sälja läsk och energidrycker. Daniella Gonzalez och Sara Olsson passar på att plugga och ta en fika på lunchen.
– Man försöker ju tänka på vad man äter, till exempel genom att äta mer grönsaker. Men det blir ändå en del godis och socker, det är inte så lätt, säger Sara Olsson.
– Några av mina syskon är vegetarianer så vi äter vegetariskt ibland hemma, säger Daniella Gonzalez.
Är det något ni skulle ha svårt att välja bort?
– Choklad och kött, säger Sara Olsson.
– Ja, kött, säger Daniella Gonzalez.