Det var efter ett tips till Region Gotland om att svartslaktat kött skulle ha kunnat sålts till grillningar på Medeltidsveckan som livsmedelsteamet valde att göra inspektioner.
LÄS ÄVEN: Efter tips – regionen letar svartslaktat kött
Nu har processen tagits ett steg vidare. Livsmedelsinspektör Daniel Oskarsson driver ärendet.
– Vi har startat en utredning, och i och med det kan jag inte säga mycket mer än så. Vi har gjort inspektioner där vi varit ute och begärt fram en del material, bland annat följesedlar och det är det vi väntar på att kunna granska i den här utredningen, förklarar han.
Att teamet inleder utredningar vid misstänkta oklarheter i livsmedelshantering är inte helt ovanligt. Men misstänkt svartslaktat kött är något som livsmedelsteamet absolut inte vill se på Gotland.
– Svartslaktat kött är otjänligt eftersom det inte har veterinärbesiktats, och sådant kött ska inte släppas ut alls på marknaden, säger Daniel Oskarsson.
Utredningen om det inkomna kött-tipset beräknas kunna vara klar inom ett par veckor.
Hur har sommaren i övrigt varit för er?
– Ganska lugn och sansad. När turisterna kommer brukar vi kunna märka av en liten ökning på antalet anmälningar om misstänkt matförgiftning. När det gäller matförgiftning brukar vi ha som princip att inleda en utredning om det är minst två personer som drabbats.