Gute Deli tas över av gotländskt familjeföretag

Produktionen av Gotlandsdressingen och andra delikatesser av Gute Deli övertas av Överstekvarn Chili, ett familjeföretag på ön.

Expanderar. Det är Anna och Gary Mathers på Överstekvarn Chili som tar över Gute Deli.

Expanderar. Det är Anna och Gary Mathers på Överstekvarn Chili som tar över Gute Deli.

Foto: Henrik Radhe

Näringsliv2017-03-09 14:50

Gute Vingård som tagit fram delikatesssortimentet har nu överlåtit produktionen till Anna och Gary Mathers som idag driver chiliproduktion. Därmed flyttar de sin totala produktion till Gute Vingårds lokaler i Hablingbo.

– Jag har sökt en lokal aktör som är på hugget och ville förvärva vår delikatessverksamhet och vidareutveckla denna. Jag kommer att assistera den nya ägaren under ett tag, för att hjälpa dem att komma igång i våra lokaler, som vi byggde för nio år sedan, säger Lauri Pappinen vid Gute Vingård.

Överstekvarn Chili startade 2012 med egen odling och förädling av chili.

– Det här ger oss möjlighet att nå en bredare marknad, säger Gary och Anna Mathers.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!