När idén kom om att göra om en tomt med en gammal militärbarack till ett hotellområde, hade de nyblivna ägarna inte tänkt öppna redan till sommaren. Men med rutin, god vilja och mycket arbete intog de första gästerna hotellet i veckan.
– Plötsligt tipsade gäster bekanta som i sin tur ville boka, så vi öppnade tio rum redan nu, säger Magnus Frej.
Hotell hade de aldrig drivit tidigare, men han har en yrkeskarriär i Stockholm bakom sig då han utvecklat och sålt tomter och hus.
– Det här är verkligen Mahnaz förtjänst, det var hennes dröm att starta hotellet, säger han.
Det började med att Fårösunds marina förvärvades 2017 och macken togs över 2018. Gotland är dock ingen ny mark för Magnus Frej.
– Min familj har haft hus i Anga sedan 1965, så jag har varit här sedan jag var två år. Jag har ju bara positiva erfarenheter av gotlänningar.
Hur har det varit att komma in i Fårösund och starta upp så många verksamheter på bara några år?
– Vi såg att marinan hade varit till salu länge, så vi gick inte och konkurrerade med någon annan. För oss var det ett bra läge, vi satt inte fast själva i något längre projekt utan hade möjlighet att komma hit. Är man öppen och ärlig så löser sig det mesta, åtminstone 90 procent har varit positiva mot oss, säger Magnus Frej.
LÄS MER:Stora planer för Fårösund
Nya arbetstillfällen i Fårösund blir en annan effekt av hotellets nyöppning.
– Vi börjar med en anställd på macken och ett flertal deltidsarbetare. De kan arbeta både på macken och på hotellet, incheckningen kommer att skötas på macken där gästerna får sin nyckel.
Hotellet ligger nära hamnen men ger ändå en avskild naturnära upplevelse där pooldäcket ligger lite högre, närmare trädtopparna. En gångbro av trä har byggts mellan gemensamhetsutrymmet där frukosten serveras, och den avdelning där sovrum och badrum ligger.
Med hotellverksamheten igång tänkte paret att det är dags att bosätta sig permanent i Fårösund till hösten. Först tänkte de ha stängt under januari - mars, men efterfrågan på övernattningsmöjligheter har visat sig vara stor.
– Det finns personal här från företag som behöver tillfälligt boende, som jobbar med gasledningen eller andra industrier. Vi samarbetar också med Fårösunds fästning för en större personalgrupp som behöver boende under hösten.
Idéer råder det inte brist på, Magnus Frej tar exempel som Enduro-helger och företag som kommer för kick-off, som gör att både för- och eftersäsong förlängs och med det efterfrågan på boende.
Att leva och driva företag ihop kan bli intensivt, vad är Mahnaz och dina styrkor som entreprenörer?
– Det är väldigt mycket jobb med verksamheterna, så när vi väl är lediga är vi glada över det. Vi försöker se möjligheter, och misslyckanden händer - det är en del av processen. Det kan också hjälpa ibland att komma utifrån, att lättare se turisters behov när man själv inte varit just här så länge.
LÄS ÄVEN: Profilen på norra Gotland
Hållbarhet har blivit en naturlig del i utvecklingsarbetet.
– Vi har satsat på fysiskt hållbara material, som inte behöver bytas ut på flera decennier. Vi gör det vi kan, färgen på träbron kommer som exempel bara bli vackrare med tiden, säger Magnus Frej.
Det är inte otänkbart att familjen gör inhopp på hotellet. Magnus Frejs ena dotter Julia Frej välkomnar oss in, hon är musiker och hoppas på en Gotlands-turné nästa sommar. Hans andra dotter är kocken Jessica Frej, så förutom idéer om musikkvällar ska ett utekök byggas för eventuella gastronomiska gästspel.